Lehtiartikkelit

Toimintamme on herättänyt kiinnostusta myös medioissa.

 

Lue lisää…

Lehtiartikkelit

Toimintamme on herättänyt kiinnostusta myös medioissa.
Lue lisää…

LEHTIARTIKKELIT

Toimintamme on herättänyt kiinnostusta myös medioissa.

12 / 2015

Lasten Maailma- lehti vieraili kuvallisen ilmaisun tuokiollamme.

9 / 2015

Vantaan kirjasto julkaisi hoitolastemme tekemät pienoismallit unelmien kirjastoista. Toinen on Viidakkokirjasto ja toinen Prinsessakirjasto.

8 / 2004

Vantaan Sanomat

“Taiteen avulla lapsi oppii tuntemaan itseään” Taidepäiväkoti aloitti syksyn uuden johtajan voimin”

– Täytyy olla sisäinen halu lähteä yrittäjäksi tekemään juuri tätä työtä ja rakkaus lapsia kohtaan. Sain unelmatyön, jossa voin toteuttaa itseäni koulutusta vastaavalla tavalla, kertoo Mia Ingman. Ingman aloitti elokuun alusta Taidepäiväkoti Sinisen Kuun johtajana. Vuoden vaihteessa Helsingin yliopistosta lastentarhanopettajaksi valmistunut Ingman työskenteli päiväkodissa koko kevään. Hän päätti ostaa paikan itselleen, kun entiset omistajat lähtivät uusiin haasteisiin.

Taidepäiväkoti on toiminut Martinlaaksossa kahdeksan vuotta. Ingman sanoo toiminnan jatkuvan ennallaan. Sinisen Kuun viikko koostuu musiikista, kuvallisesta ilmaisusta ja teatterileikeistä. Taidekasvatuksen tarkoituksena ei ole ainoastaan saada lapsille elinikäisiä harrastuksia. – Lapsilla on suuri halu kokeilla ja tehdä erilaisia asioita. Taiteen kautta lapsi voi oppia tuntemaan itseään paremmin. Lapsen itsetunto vahvistuu saadessaan kokea onnistumisia ja löytäessään omat vahvuutensa. Se on pohja vuorovaikutustaidoille, Ingman pohtii.

Pienessä ryhmässä oppii tuntemaan

Taidepäiväkodissa on kokopäiväpaikkoja 15 lapselle. Tällä hetkellä päiväkodissa on kymmenen 3-6 -vuotiasta lasta, joten paikkoja on vielä vapaana. Päiväkodin tilat rajoittavat ryhmän kasvattamista. Mia Ingman on tyytyväinen, että ryhmä on kohtuullisen pieni. – Tässä oppii tuntemaan lapset aivan oikeasti. Meillä on mahdollisuus kommunikoida lasten kanssa päivän aikana aivan eri tavalla, kuin isommissa ryhmissä.

Ingman kertoo vastaavansa päiväkodin esiopetuksesta ja kuvataidekasvatuksesta. Hän on harrastanut kuvataidetta lapsesta asti ja myös opinnoissaan keskittynyt kuvataiteeseen. Päiväkodissa työskentelee Ingman lisäksi toinen vakituinen työntekijä, musiikkipedagogi ja musiikkileikkikoulun opettaja Anna-Mari Saari. Saari toimii musiikkikasvattajana sekä vetää musiikkiliikuntaa. – Tarkoituksena on herättää kiinnostus musiikkia kohtaan. Musiikin avulla lapsi oppii ilmaisemaan itseään. Meillä on ideana, että lapsen harrastukset voivat olla päiväkodissa päivän aikana, jottei tarvitse illalla lähteä harrastamaan, Saari selvittää.

error: